Mátészalka

2023.03.12. 15:45

Mit üzennek a márciusi ifjak?

A szónokverseny díjazottjai és a zsűri, Cseppentő Ágnes televíziós szerkesztő és Buzogány Béla színművész-igazgató

Fotó: kulturális központ

Hagyomány már a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ életében, hogy március 15-éhez közeledve az intézmény vezetése meghirdeti a Légy te korunk Petőfije! című szónokversenyt a mátészalkai általános és középiskolások körében. A megmérettetés célja egyrészt, hogy a fiatalok megélhessék az 1848-49-es forradalom és szabadságharc történéseit, maguk fogalmazhassák meg a forradalmi eszméket, másrészt a szónokverseny bemutatkozási lehetőséget teremt a tehetséges diákoknak. 

A pulpitusra lépőknek meg kellett fogalmazniuk, hogy mit üzennek az egyén számára a márciusi ifjak, illetve arról kellett szólniuk, mit és hogyan mondana a ma élő fiatal, ha ő lenne egy városi díszünnepség szónoka. A zsűri az elbírálás során figyelembe vette a beszédek logikai felépítését, tartalmát, valamint az előadás módját és stílusát.

A versenynek a Képes Kávéház adott otthont március 10-én. „Sok éve zsűrizek szövegmondókat, de amit ma a 19 versenyző mutatott, igazán elámított. Zseniális, nemzeti identitást erősítő szövegek, jobbnál jobb előadók. Öröm, hogy van kiknek átadni a stafétabotot. Köszönöm, fiatalok, hogy vagytok nekünk. Ma jó volt veletek magyarnak lenni” – fogalmazott közösségi oldalán Buzogány Béla színművész, a mátészalkai kulturális központ igazgatója. 

KM

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában