Nyíregyháza

2023.04.17. 11:25

Fontos csomópontot építenek át a körúton, itt vannak a részletek

Átépítik a körút csomópontját, forgsalomkorlátozásra kell számítani.

Forrás: szon.hu

Fotó: Mate Janos

A héten megkezdődik a csomópontfejlesztés a László utca – Belső körút forgalmas, balesetveszélyes kereszteződésében.

-  A László utca Szegfű utca felé vezető oldalában a már meglévő két egyenesen haladó sáv mellett egy önálló balra kanyarodó sávot építenek meg Örökösföld irányába, valamint a László utcán az egyenletes forgalomlefolyás biztosítása céljából a Belső krt. mindkét ágára egy kisívű jobbra kikanyarodást segítő lehajtó ágat alakítanak ki

- A László utca – Belső körút csomópont minden ágán jelzőlámpás irányítás lesz

- A tervezett csomópont több ágán gyalogos átvezetést építenek

- A csomópont kiépítésével összefüggő beavatkozási területeken a járdák és gyalogos átvezetések akadálymentesítettek lesznek

A Belső körút – László utca csomópont kivitelezése várhatóan 2023 augusztusában fejeződik be. A beruházás időtartama alatt az érintett helyszínen forgalomkorlátozás várható.

A kivitelező tájékoztatása szerint a héten az alábbiak szerint kezdődik a pontos munkavégzés:

-Az érintett szakaszon - a László utca belső sávjain - a közlekedést biztosítják, de a külső sávokat lezárják
-A Belső körúton a munkavégzés miatt egyirányúsítást alakítanak ki: a László utcán történő áthaladás nem-, csak a jobbra kanyarodás lesz megengedett
-Előreláthatóan április 21-én, pénteken aszfaltmarási feladatokat végeznek


 

Nyíregyháza MJV Önkormányzata 2018-ban bruttó 821,89 millió Ft, 100 %-os, vissza nem térítendő támogatást nyert a „Kerékpárút és csomópont fejlesztés Nyíregyháza területén II. ütem” című TOP-os pályázat megvalósítására. Ennek részeként valósult meg:

a Család utca - Belső körút körforgalmú csomópont,
a Család utca – Szalag utca körforgalmú csomópont,
a kerékpáros fejlesztések: a Kemecsei út - Vénusz utcai csomópontban gyalogos átvezetés a Fürdő utcáig, valamint Korányi úti gyalog és kerékpárút vasúti átvezetésétől a vasúttal átellenes oldalon való tovább vezetése a Fürdő utcáig. A Blaha Lujza sétányon meglévő kerékpárút folytatásaként önálló gyalog- és kerékpárút épült a Fürdő utcáig, valamint a Kemecsei út – Vénusz utca kereszteződés két oldalán található tömegközlekedési megállók között gyalogos járdakapcsolatot és gyalogos átvezetés valósult meg.
a kerékpáros létesítmények kialakításai: Kerékpáros barát településrész alakult ki Sóstógyógyfürdő Kemecsei út - Igrice csatorna – Berenát utca által körbe határolt településrészén, ahol „30 km/h Zóna” kijelöléssel váltak az utcák biztonságos kerékpáros közlekedésre alkalmassá. A Fürdő utca teljes hosszán pedig nyitott kerékpársáv valósult meg.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában