Nyíregyháza

2023.04.23. 07:00

Remekeltek a versenyen

Bravúros sportteljesítményt értek el a Nyíregyházi Egyetem Sportegyesületének tagjai.

A Nyíregyházi Egyetem legfiatalabb szakosztélyának tagjai emlékezetesen zárták az első megmérettetésüket

Forrás: az egyetem archívuma

Az ELTE-BEAC Cheerleader csapatának sportolói képviselik Magyarországot szerdától a cheerleading világbajnokságon a napfényes Floridában. A cheerleading sportág legrangosabb megmérettetését 2009-ben rendezték meg először, és azóta is az Orlandóban található ESPN Wide World of Sport Complex szolgál otthonául a viadalnak.

A cheerleading a torna, az akrobatika és a tánc elemeit ötvözi. Nemrég ötödik alkalommal rendezték meg a Ludovika-ELTE-BEAC Spring Open cheerleading bajnokságot, ahol a Nyíregyházi Egyetemi Sportegyesület (NYESE) legfiatalabb szakosztályának tagjai reprezentálták az intézményt az első versenyükön. A NYESE cheerleading szakosztályának versenyzői a Mini Freestyle Pom Double (Kovács Kata és Deák Helga) és a Senior Freestyle Pom Double (Hrubóczki Anett és Popovics Bettina) kategóriában is kiválóan teljesítettek.

A rengeteg gyakorlás, a csapat kemény munkája és odaadása gyümölcsözött, a versenyzők színvonalas, összehangolt produkciója lenyűgözte a zsűrit, mely végül a dobogó legmagasabb fokára repítette a NYESE sportolóit mindkét kategóriában. Bálint Lilla cheer performance szakedző, a csapat koreográfusa és felkészítője nagyon büszke a versenyzőkre, ugyanis még idegen volt ez a sportág az új versenyzőknek, mégis megállták helyüket a versenytalajon a többi egyesülettel szemben. Az egész csapat keményen dolgozott azért, hogy a legjobb formájukat hozzák a versenyen.

 

A győztes produkciókat előadják május elején, a sportszakos hallgatók szakestjén. Ezen felbuzdulva a Nyíregyházi Egyetem Cheer Dance és Cheerleading együttese várja az új csapattagok jelentkezését, hogy a jövőben még több versenyzőjük képviselhesse az egyetemet a versenyeken.

LTL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában