Fehérgyarmat

2023.05.02. 12:40

Az első díj mellé különdíjat is kapott

A legjobb portfóliót a fehérgyarmati diák mutatta be.

Szoljánik Lajos (elöl kék ingben) a felkészítő tanárai gyűrűjében

Forrás: Fotó: Lengyel Csaba

Szinte hetente lehetne beszámolni a KSZC Fehérgyarmati Petőfi Sándor Technikum sikereiről, amelyek a kiváló tanárok és a szorgalmas diákok közös érdemét jelentik. Az iskola egyik diákja, Szoljánik Lajos (14.A osztályos tanuló) nemrégiben a pénzügyi-számviteli ügyintéző szakma legrangosabb versenyén, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) döntőjében jeleskedett. A megmérettetésnek a Pénzügyminisztérium adott otthont. A huszonkilenc legjobb diákot magában foglaló mezőnyben az ország nagynevű, nagymúltú közgazdasági technikumainak diákjai mérték össze szakmai tudásukat. Szoljánik Lajos a versenyen első helyezést ért el. A győzelemért járó elismerés mellett megkapta a különdíjat is, amit a legjobb portfólió bemutatásával érdemelt ki. Az elért eredményei alapján teljes felmentést kapott (100%-os minősítéssel) a szakmai vizsga letétele alól.
    A 2016-os, a 2018-as és a 2019-es évek után (2020-ban és 2021-ben nem rendezték meg a versenyt a covidjárvány miatt, 2022-ben pedig nem indultak) 2023-ban ismét petőfis diák állhatott az OSZTV dobogójának legfelső fokán, kitörölhetetlenül beírva magát az iskola történetébe. Szoljánik Lajos felkészítő tanárai Diószegi Erzsébet (gazdálkodási ismeretek), Fekete Tibor (számvitel, számítógépes könyvelés), Macsi Gyula (elektronikus bevallás készítése), Póti Tamás (adózás), dr. Rozsályiné Kosztya Erika (pénzügy) és Sipos-Márton Dóra (portfólió bemutatása) voltak.        Fecske László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában