Nyíregyháza

2023.05.18. 09:50

Egyetlen verseny választja el őket a világbajnokságtól

A Street Dance School táncosai bebizonyították, hogy a világ élvonalában a helyük.

Éremeső: a Street Dance School táncosai kiválóan teljesítettek a versenyeken

Forrás: Fotók: a tánciskola archívuma

Kemény időszakot tudhatnak maguk mögött a Street Dance School táncosai, de még csak most jön a java! Számtalan megmérettetés után ugyanis egyetlen verseny választja el a táncsportosokat a világbajnokságtól. Kulcsné Nagy Mária koreográfus, az iskola vezetője lapunknak korábban elmondta: hónapok óta azért dolgoznak, hogy részesei lehessenek a világversenynek.

Letették a névjegyüket

– Az elmúlt egy évben több neves megmérettetést vettünk sikerrel. A Budapesten megrendezett Ritmuscsapatok Országos Táncversenyén MTV Show kategóriában a Girls Generation formáció, a Jászkai Csenge és Lukács Míra duó, valamint Kovics Lili Kata első helyen végeztek, míg a Kovics Lili–Vincze Tália kettős és egyéniben Szatmári Noémi másodikok lettek. Hip-hop kategóriában Gerliczki Petra második, Vincze Tália a negyedik helyet szerezte meg. Mindannyian B kategóriában indultak, amiben a kezdők és a maximum egy éve versenyzők mérethetik meg magukat. Az „A”-sokat Daruková Marianna Letícia képviselte nálunk, aki Open kategóriában negyedik lett – sorolta Marcsi.

Ezután egy kétnapos kassai nemzetközi verseny következett, ahol a Street Dance School indulói hat ország táncosaival szálltak „harcba”. A sikerek itt sem maradtak el, a dobogó legfelső fokára állhatott a Girls Generation, Vincze Tália, Daruková Letícia, Gerliczki Petra, Kovics Lili és Vincze Tália, második lett Kovics Lili Kata, Jászkai Csenge és Lukács Míra, harmadik Szatmári Noémi.

Nemzetközi díjeső

– A tánciskola életében hatalmas mérföldkőnek számít a zágrábi Európa-bajnokság, amire Szabolcs-Szatmár-Beregből egyedüliként jutottunk ki, és a magyar delegáció tagjaként nemzetközi díjakkal tértünk haza. A négynapos megmérettetésen 25 ország, 926 koreográfia és több mint kétezer versenyző vett részt. MTV Show kategóriában formációban a Girls Generation, egyéniben Vincze Tália az első helyen végzett, második lett egyéniben Kovics Lili Kata, a Jászkai Csenge–Lukács Míra kettős második, a Tália–Lili duó negyedik lett. Hip-hop kategóriában egyéniben Gerliczki Petra, Openben Daruková Letícia első helyezést ért el.

Mindez elképzelhetetlen lett volna a táncosok kitartó gyakorlása és a felkészítők, Nagy Petra, Daruková Letícia, Diósi Laura és Kulcsné Nagy Mária kemény munkája nélkül. Nincs más hátra, előre a világbajnokságig! 

KM
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában