Nyíregyháza

2023.05.03. 17:30

Megható, jóságos rendezvény a levéltár szervezésében

Ajándék járt a Petőfi-verset szavalóknak a levéltárban.

A támogatók és a megajándékozottak képviselői

Fotó: Sipeki Péter

Petőfi 200 - az élő költő elnevezéssel indított programsorozatot a Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Levéltára. Ennek részeként szerdán a kutatóteremben a Petőfi-verset szavaló legeredményesebb iskoláknak és osztályoknak adták át az önzetlen támogatók ajándékait. Még Kárpátaljáról is érkeztek vendégek, akik elérzékenyülve, meghatódva vették át a felajánlásokat.

– Örömteli ez az esemény. Azt szerettük volna, ha a Petőfi-bicentenárium valódi élmény maradjon, ezért hirdettük meg a szavalást a közösségi felületünkön. Reméljük, mindez kedvet csinál a diákoknak az iskolán kívüli ismeretszerzéshez is – mondta Kujbusné dr. Mecsei Éva, a Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Levéltárának igazgatója. – Arra kértük a tanulókat, hogy akinek van kedve, mondja el, vegye fel és küldje el a kedvenc Petőfi-versét. Nagy volt az érdeklődés, a Youtube-csatornánkon tesszük közzé a szavalatokat.

Az Első Nyíregyházi Lions Club, a Rotary, a Kállay Gyűjtemény, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Nyíregyházi Állatpark és a nyírbátori Tesco jóvoltából értékes ajándékot vehettek át az Encsencs-Penészlek-Nyírvasvári Általános Iskola, a Nyíregyházi Göllesz Viktor Szakiskola, Általános Iskola és EGYMI, valamint Kárpátaljáról a Beregdédai Gimnázium és a Haranglábi Gimnázium képviselői. Megtisztelte jelenlétével a rendezvényt dr. Papp Ferenc, Magyarország ungvári főkonzulátusának konzulja is.

– Évek óta támogatjuk a Kárpátaljai Református Egyházat. Ezúttal a Beregdédai Gimnázium és a Haranglábi Gimnázium számára ajánlottunk fel 150 ezer forintot, biztos vagyok abban, hogy jó helyről kerül az adomány – mondta dr. Chrabák László, az Első Nyíregyházi Lions Club elnöke.    

LTL  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában