Nyíregyháza

2023.05.13. 10:23

Pallérozódtak a drámás pedagógusok

A Makovecz Campus Alapítvány akkreditált pedagógus továbbképzést tartott.

Fotó: Sipeki Péter

„A drámapedagógia alkalmazása a nevelő-oktató munkában” elnevezésű 30 órás képzés a résztvevőknek ingyenes volt. A helyszínt a tankerület biztosította a Kodály Zoltán Általános Iskola területén.

A Makovecz Campus Alapítvány 2021-ben jött létre a piliscsabai korábbi egyetemi terület oktatási célú felhasználása érdekében. Kiemelt feladata, hogy kiváló szakmai tartalommal, minél több pedagógus számára elérhető továbbképzéseket valósítson meg. Márciustól augusztusig az ország különböző oktatási intézményeiben valósít meg pilot jelleggel pedagógus továbbképzést. A nyíregyházi képzés oktatói Pátkay László Józsefné és Körömi Gábor voltak.

A továbbképzés célja az volt, hogy a résztvevők megismerkedjenek a drámapedagógia eszköztárával. Így a pedagógusok hatékony módszertani segítséget kaptak mindennapi nevelési feladataik ellátásához az oktatástól az iskolai események megünneplésén keresztül a szabadidő hatékony megszervezéséig. Megismerkedtek a drámapedagógia módszertani alapjaival, felhasználási lehetőségeivel a tantárgyi kereteken belül, valamint az iskolai színjátszásban és ünnepekben rejlő lehetőségekkel. A módszerek átadása nem elsősorban elméleti előadások segítségével, hanem a kontakt-órák intenzív jelenlétét kihasználva, a játékok, gyakorlati ismeretek kipróbálásán és tapasztalati tanuláson keresztül, két foglalkozásvezető folyamatos jelenlétével történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában