Nyíregyháza

2023.05.05. 10:42

Tánc világnapja a Mórában

Néha észre sem vesszük és táncolunk.

Forrás: Fotók: iskola

Egy-egy számunkra kedves zene hallatán egyszer csak ritmikusan mozogni kezdünk a zene ütemére. A tánc összekapcsolja az embereket, átlépi a határokat. OlyTánc világnapja a Mórábanan művészet, melyhez nem kell ecset vagy toll. Egyetlen hangszere az emberi test. Április 29-én ünnepeljük a tánc világnapját. 1727-ben, ezen a napon született Jean-Georges Noverre, táncos, balettmester, koreográfus, aki a táncot önálló színpadi művészetté emelte. Az ünnep fő célja a tánc népszerűsítése annak érdekében, hogy a tánctanítás fontos szerepet kapjon az oktatásban.

A nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskolában eddig is fontos szerepet töltött be a tánc, de idén először emlékeztek meg erről a napról egy táncgála keretében. A műsorban felléptek az iskola 1.a, 2.a, 3.a, 3.b, 7.d osztályos tanulói, az Igrice néptáncegyüttes, a Street Dance School versenycsapata és a nyíregyházi Lady Latin Tánciskola formációja.

Köszönjük az élményt Gál Szilvia tánc-és drámapedagógus tanító néninek, aki megálmodta, megvalósította a rendezvényt és felkészítette a mórás gyerekeket!

Köszönetünket fejezzük ki Fabu Bettina-Kerepesi Attila-Tóth Bence Kótaji táncok koreográfiájáért, Nagy Petra és Kulcsné Nagy Mária a Street Dance csapatának felkészítő munkájáért, Bodnár-Nagy Ramóna latin tánc bemutatójáért és a fellépő gyerekeknek a színvonalas szereplésért!

Egy különleges nappal lettünk gazdagabbak!


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában