Csenger

2023.05.06. 08:50

Tehetségeket támogatnak a bevételből

Az általános iskolások mazsorett bemutatóikkal és két kis zongoristájukkal szórakoztatták az érdeklődőket.

A fellépők és a közönség tagjai egyaránt remekül szórakoztak

Forrás: Kákos Dávid

Negyedik alkalommal rendezték meg a Kisvárdai SZC Csengeri Ady Endre Technikumában a jótékonysági Ady-gálát. A műsorban közreműködtek az iskola jelenlegi és volt diákjai, továbbá a Makovecz Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei.

A fellépők és a közönség tagjai egyaránt remekül szórakoztak 
Forrás:  Kákos Dávid

A magyar nyelv játékosságára hívta fel a figyelmet Szabó János, a helytörténeti múzeum igazgatója, az Ady egykori diákja, aki Bencze Imre Édes-ékes apanyelvünk című művét élvezetes tolmácsolással adta elő. A szavalóversenyek győztes diákjaitól elhangzottak többek között Ady Endre és Kányádi Sándor versei. Marozsán Zoltán klasszikus ének szakon végzett egykori diákjuk jóvoltából részleteket hallhattak Andrew Lloyd Webber musicaljeiből és Presser Gábor-Sztevanovity Dusán A padlás című zenéjéből. Varga Panna pedagógiai asszisztens felnőttképzésükben tanuló, egyébként a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karának zongoraszakos hallgatója vidám zongorajátékával kápráztatta el a közönséget. Egykori diákjaik duója nagy sikert aratott John Legend, Adele és a Road dalaival. A gála fináléjaként a volt végzős gimnazistáik táncoltak az ABBA Mamma mia musicaljére. A műsor szervezője Széles Ildikó tanárnő volt. A  befolyt adományt az iskola tehetséges diákjainak támogatására fordítják. 

LTL

A fellépők és a közönség tagjai egyaránt remekül szórakoztak 
Fotó:  Kákos Dávid

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában