Nyíregyházi Állatpark

2023.06.15. 18:28

11 indiai antilop látta meg a napvilágot a Nyíregyházi Állatparkban

„Az égből is” indiai antilopborjak potyognak

Fotó: Nyíregyházi Állatpark

A héten (eddig) 11 indiai antilop látta meg a napvilágot a Nyíregyházi Állatparkban.

A három ázsiai elefánttal évek óta társbérletben álló apró termetű, de annál fürgébb csorda jelenleg egy vezérbikából, 20 ivarérett antiloptehénből és 11 borjúból áll. Az elefántokkal közös tartás célja, hogy "inger gazdagabbá" tegyük az intelligens ormányosok környezetét s látogatóink megfigyelhetik, milyen békésen tudnak egymás mellett élni a törpe és az óriás növényevők.

Fotó: Nyíregyházi Állatpark

Az Indiában őshonos indiai antilop (Antilope cervicapra) egyike annak a kevés antilopfajnak, amelynek nősténye és hímje lényegesen különbözik egymástól. A nőstények és a fiatal állatok sárgásbarna színűek, míg a kifejlett hímek csokoládébarnák és 60 cm-es csavarodott szarvat viselnek.

Az 5 és fél hónapnyi vemhesség után világra jött apróságok világosbarna rejtőszínnel rendelkeznek s igen tüzetesen kell a kifutót végig pásztázni, hiszen a piciket anyjuk „elfekteti”,  akik szinte teljesen beleolvadnak a környezetbe.

- Nyíregyházi Állatpark -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában