Nyíregyháza

2023.06.23. 17:30

Embernyi rézhegy: trükkösek voltak, de lebuktak a tolvajok

Másfél mázsa vörösréz-hulladékot lopott el két férfi egy nyíregyházi telephelyről úgy, hogy egyikük elrejtőzött a telepre behajtó tehergépkocsiban, így a testsúlyának megfelelő rezet tudtak észrevétlenül kihozni onnan.

Forrás: Illusztráció / pixabay.com

A nyomozás adatai szerint a két férfi egy hulladékgazdálkodással foglalkozó cég alkalmazásában állt, és tavaly márciusban az volt a feladatuk, hogy az egyik nyíregyházi vállalkozás telephelyéről nagyobb mennyiségű vörösréz-hulladékot szállítsanak el. A telepre befelé menet az egyik gyanúsított, akinek a testsúlya 150 kilogramm volt, elbújt a gépjárműben, így az ő súlya is beleszámított a tehergépkocsi össztömegébe. A telepen megpakolták a tehergépkocsit rézzel, majd a kijárathoz indultak, ahol újabb mérlegelés történt, de ekkor a gyanúsított már nem ült be a járműbe. Ezzel a módszerrel sikerült kihozniuk a telepről 150 kilogramm vörösréz-hulladékot, így 360 ezer forint bevételre tettek szert. 

Pártfogói felügyelet

A Nyíregyházi Járási Ügyészség a büntetlen előéletű gyanúsítottakkal szemben az eljárást másfél évre felfüggesztette, és elrendelte, hogy ezen idő alatt pártfogó felügyelet alatt álljanak. Azt is előírta az ügyészség, hogy térítsék meg a lopással okozott kárt, ugyanis erre igényt tartott a telephely vezetője. Ha nem követnek el újabb bűncselekményt, megtérítik a kárt, és a pártfogóval is rendszeresen tartják a kapcsolatot, az ügyészség másfél év múlva megszünteti velük szemben az eljárást – tájékoztatta lapunkat dr. Szilágyi László sajtószóvivő. 

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában