Máriapócs

2023.06.29. 17:02

Határon átnyúló összefogás

Máriapócson tartották a külhoni Civil Közösségi Szolgáltató Központok éves találkozóját.

Fotó: Gazdag Mihaly

A két napos rendezvényt Ung-Tisza-Szamos-Túr Határmenti Turisztikai és Természetvédelmi Egyesület és a Hierotheosz Egyesület, minta külhoni Civil Közösségi Szolgáltató Központok koordinátora szervezte meg. Kiss András, a Civil Közösségi Szolgáltató Központ operatív igazgatója köszöntője után Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Közgyűlés alelnöke nyitotta meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye Értéktár értékei kiállítást. 

 

Azokról a csodákról mesélt, amelyek között élünk a vármegyében, és az értéktárba felvett közel 160 vármegyei értékek és a hungarikumok fontosságáról beszélt. Szalay-Bobrovniczky Vince,  civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár tartott előadást az anyaországi és külhoni magyar civil szervezetek együttműködéséről, és ennek perspektíváiról. Kifejtette, hogy a civil életet mindenképpen támogatni kell. Eddig is és ezután is egyre több forrást és energiát fektetnek a határon túli civil szervezetek működésébe. A pályázatok összege pedig emelkedni fog, így még több forrás jut a civil szervezetek számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában