Nyíregyháza

2023.06.24. 08:32

Kinyílt előttük a világ

Megismerhettek egy számukra teljesen új kultúrát, nyelvet, s tanulták a zsebpénz beosztását

Forrás: Fotók: Ridens

Kassán töltötték szakmai gyakorlatukat a Nyíregyházi RIDENS Gimnázium, Szakgimnázium, Szakiskola és Kollégium családellátó, parkgondozó és kertimunkás szakos tanulói az Erasmus+ szakképzési mobilitási programnak köszönhetően.

Forrás: Fotók: Ridens

 

Forrás: Fotók: Ridens

Az utazás során megnyílt a világ a sajátos nevelési igényű tanulóik előtt, elmélyíthették itthon megszerzett tudásukat, és szakmai tapasztalatot szerezhettek. A munka mellett megismerhettek egy számukra teljesen új kultúrát, nyelvet, tanulták a zsebpénz beosztását, az önálló tájékozódás, utazás lehetőségeit, és az idegennyelv-használatot fordítóprogramok segítségével. A diákok motiváltan mesélik azóta is a tapasztalataikat, beszámolnak társaiknak elvégzett munkájukról. A kísérőtanárok fontos tapasztalatot szereztek a szakmai képzésük területén, ötletekkel, tervekkel érkeztek haza, melyeket a szakmai képzésben a jövőben hasznosítani tudnak – tájékoztatta lapunkat Fekete Marianna Sarolta igazgató. 

Forrás: Fotók: Ridens


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában