Színház

2023.06.01. 15:23

Különdíjakat vehettek át a KisÓriások tagjai

A díjak szele az elismerések sokaságát fújta a napokban a nyírbogdányi Kazinczy Ferenc Baptista Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolába, hiszen színtársulatának tagjai, a KisÓriások fiataljai ismét bemutathatták tehetségüket: a VIII. Országos Baptista Színjátszó Találkozón szép sikereket értek el.

A táncosok is sikert arattak 

– A színjátszó szakkörünk tagjai feldolgozták az angol nyelvű drámaírás és az európai irodalom egyik legnagyobb alakja, William Shakespeare Rómeó és Júlia szerelmi történetét 21. századi formában. Így nyertük el a kortárs irodalom legjobb feldolgozása minősítését. A társulatunk három szereplői különdíjat is bezsebelhetett: a zsűri külön díjazta Jónás Sztella 5. osztályos, Udvarhelyi Dominik 8. osztályos és Nagy Viktória 8. osztályos tanulók színpadon nyújtott produkcióját – tájékoztatta szerkesztőségünket az intézmény tanára és a színtársulat vezetője, Gadzsa Bernadett, s még hozzátette: 
– Ezt az éremesőt fokozták ezen a napon az intézményünk Fordánc néptáncosai, akik arany minősítést szereztek Leveleken, ahol a Krétakör Művészeti Versenyt rendezték meg. A táncosok felkészítő nevelője Kovács Viktor volt.
 

Borítókép: A KisÓriások tanárnőjükkel | Fotó: Iskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában