Szúnyog

2023.06.14. 06:53

Nyíregyházán is gyérítik a szúnyogállományt

Mutatjuk, mikor!

Fotó: KM-archív: Pusztai Sándor

Az országos központi szúnyoggyérítés részeként Nyíregyháza lakott belterületén földi kémiai szúnyoggyérítést végeznek szerdán a napnyugtát követő órákban. Rossz idő esetén a védekezésre június 15-16-át jelölték ki. Az alkalmazott készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közölte: tizenhárom vármegyében és a fővárosban gyérítik a szúnyogokat a héten. Az előző napokban az esős időjárás volt jellemző az ország nagy részén, és sok helyen villámárvizek alakultak ki. A rövid idő alatt lehulló nagy mennyiségű csapadék pedig kedvez a csípőszúnyogok számára alkalmas élőhelyek kialakulásának.

A vízzel telített árkokban, alacsonyabb fekvésű területeken, kisebb-nagyobb pocsolyákban, de még a kerti eszközökben megálló vízben is milliószám fejlődnek a szúnyoglárvák. Felhívták a figyelmet arra, hogy a lakosság is sokat tehet a szúnyogártalom csökkentéséért azzal, hogy a ház körüli vízzel teli hordókat, edényeket rendszeresen kiüríti. 

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában