Nyíregyháza

2023.06.13. 14:46

Regionális különdíjat kapott a sportlétesítmény

Harmadszor adta át a Településfejlesztési Szövetség a Településfejlesztési Díjakat. Az elismerésre önkormányzatok (és önkormányzati cégek) pályázhattak valamely 2022-ben befejezett településfejlesztési projektjükkel. A Nyíregyházi Atlétikai Centrum kialakítása c. projekt az év Regionális sport különdíját nyerte el. Az elismerést dr. Ulrich Attila alpolgármester vette át Budapesten, a Magnet Ház Hamvas termében tartott ünnepségen.

A létesítményt 2022 februárjában adták át. 7,5 milliárd forintból, a Modern Városok programnak köszönhetően, kormányzati támogatás segítségével épült meg Nyíregyházán. A csaknem 12 ezer négyzetméter alapterületű sportcentrumban egy négyszáz méteres szabadtéri atlétikai pályát, egy 48 férőhelyes sportszállót és egy fedett atlétikai csarnokot alakítottak ki. A régi NYVSC-pálya helyén felépített, a nemzetközi szövetség előírásainak is megfelelő centrum 600 férőhelyes csarnokában az atlétákat hatsávos futópálya várja, amely a magasugrás, a távolugrás, a rúdugrás valamint a súlylökés lebonyolítására alkalmas pályafelülettel egyaránt rendelkezik. A csarnok kiszolgálóhelyiségeiben öltözőket, szertárakat, konditermeket, közvetítőállást és orvosi szobákat létesítettek. A szabadtéri, térvilágítással rendelkező atlétikai pályához 570 férőhelyes lelátót építettek, a sportolók kényelmét és felkészülését a sportszállóban kétágyas szobák, étterem és közösségi terek szolgálják ki.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában