Harangod

2023.07.25. 09:06

Ahol a népművészeté a főszerep egy héten át

Szon.hu

Nyitónap a táborban

Fotó: Pusztai Sándor

Már a 38. Téka Népművészeti Tábort nyitották meg szombaton Harangodon. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Népművészeti Egyesület kiállítással készült, közreműködött a Táncikálló Tánccsoport. A szombat közös tánccal zárult, vasárnap pedig fakultatív programokkal múlatták az időt. Este a Hangoló Kerek­erdő Meseprodukció szórakoztatta a tábor lakóit. 
A szervezők most különleges témát állítanak reflektorfénybe: az érdeklődők megismerkedhetnek a nők szerepével a paraszti kultúrában. A hét során bemutatkozik többek között a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, a Kuttyomfitty Társulat, a Magyarpalatkai Banda, a Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia, Szalonna a barátaival, s lesz menyekezőviselet-bemutató is. Előadást tart Paár Julcsi, Furik Rita és Hideg Anna néni. A Családban marad című műsorban többgenerációs néptáncos- és népzenészcsaládokkal ismerkedhetnek meg a Téka tábor lakói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában