Nyíregyháza

2023.07.12. 13:31

Charley nénje Mikó Istvánnal

Kezdődik a 31. Mandala Nyár a Sóstói Múzeumfaluban péntek este.

Szon.hu

Kovács Attila személyesíti meg Babberley szerepét

Forrás: Archív fotó: KM

Brandon-Aldobolyi-Szenes: Charley nénje című zenés vígjátékával indul a 31. Mandala Nyár Nyíregyházán. Pénteken este fél kilenctől a Mandala Dalszínház Mikó István Jászai-díjas, Érdemes és Kiváló Művész rendezésében mutatja be a darabot a Sóstói Múzeumfaluban.

Bódis Gábor ügyvezető elmondta, hogy az 1892-es londoni, szilveszteri ősbemutatója óta nem telt el egyetlen nap, hogy a világ színházai közül valamelyikben ne játszották volna.

– Babberley szerepét Bodrogi Gyula játszotta hajdanán, ezúttal Kovács Attila személyesíti meg. Aldobolyi Nagy György felajánlotta azt a bőrből készült utazótáskát, amit a premieren is használták, illetve kaptunk négy pár kesztyűt, melynek egyikét Tolnay Klári viselte.

Nem csupán a magyar nyelven szóló kellemes melódiákért esett a választásunk a darabra, hanem a zseniális, fordulatokban és gegekben gazdag és igényesen megírt történet miatt is – jegyezte meg Bódis Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában