Nyíregyháza

2023.07.29. 10:05

Érdemes a ma estét a Rózsakertben tölteni

A Puskás, a musical és a Kőszívű – A Baradlay-legenda legszebb dalait hallhatják a nézők.

Csáki Alexandra

A MusicalNeked Produkció két nagy sikerű, zenés színházi előadása, a Puskás, a musical és a Kőszívű – A Baradlay-legenda legszebb dalait hallhatják a nézők ma este 20.30-tól a Rózsakert Szabadtéri Színpadon, a legnépszerűbb musical színészek előadásában.

 A két legendás magyar történet főhőseit Bori Réka, Kovács Gyopár, Polyák Lilla, Fehér Tibor, Gundel Takács Gábor, Juhász Levente, Szabó P. Szilveszter és Veréb Tamás elevenítik meg

A koncert első részében a Puskás, a musical dalaival és történetével ismerkedhetnek meg a nézők. A darab a világ legismertebb magyar embere, Puskás Ferenc pályafutásán keresztül mutatja be a ’40-es és ’50-es évek Magyarországát, annak társadalmi-történelmi-politikai körülményeit.

A szünet után következnek a Kőszívű – A Baradlay-legenda legszebb dalai, amely Jókai Mór örökérvényű klasszikusa, A kőszívű ember fiai nyomán készült. A darab a Baradlay-fivérek és édesanyjuk kalandos történetén keresztül mutatja be az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeit.

Az előadások író-rendezője, a Jászai Mari-díjas Szente Vajk és a producer, Szabó László a dalok között az alkotás folyamatának részleteiről mesélnek. 

KM

 

Fotó: Színház

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában