Autóvilág

2023.07.05. 12:50

Ikonikus modell a futamon

Spa-ban bemutatkozik a világ autóversenyzői által várva várt új Mustang GT4.

A Mustang GT4 a legenda újjáéledésének a szimbóluma

Forrás: Ford

Egyre erősödik a Ford ikonikus modellje, a Mustang legendája: a Mustang GT4 hivatalosan is bemutatkozik a világhírű Spa-Francorchamps versenypályáján megrendezett SRO Spa 24 órás futamon – olvasható a márka sajtóközleményében.

A Mustang GT4 a márka legújabb versenygépe, ami a Ford elnök-vezérigazgatójának mára szállóigévé vált mondása („a Ford mindenki ellen”) szellemében született. Testvéréhez, a Mustang GT3-ashoz hasonlóan a GT4 is a vadonatúj Mustang Dark Horse modellváltozatra épül, és az autó színre lépésével a Ford megszakítás nélkül folytatja diadalútját az SRO GT4 géposztályban, ahol 2017-ben lépett először pályára.

Az autó műszerfala meglehetősen speciális, ugyanakkor praktikus
Forrás: Ford

A Mustang Dark Horse 2023-as bemutatása szilárd alapot teremtett ahhoz, hogy már az idén megjelenjen a sorozatgyártású Mustangra épülő versenyautók teljes körű kínálata: az új Mustang GT4, a most leleplezett Mustang GT3, illetve a hamarosan érkező Mustang Dark Horse R. Ez a modell a Ford legtöbbet versenyeztetett és legsikeresebb típusa, ami Daytonától Bathurstig a világ legnevesebb futamain ott száguldott már a mezőny élén.

A Ford Mustang első példánya Dearbornban 1964. március 9-én gurult le a futószalagról, nem sokkal később 1964. április 17-én, a New York World's Fair-en csodálhatták meg az érdeklődők. Az amerikai televíziós hálózatban április 19-én mutatták be. A Goldfinger című James Bond-filmben 1964 szeptemberében lehetett látni. Az egész típussorozat meghatározó az autóvilág történelmében. A Mustangból csak az első 18 hónapban több mint egymillió talált gazdára az autószalonokban.

KM

A Mustang GT4 a legenda újjáéledésének a szimbóluma

Az autó műszerfala meglehetősen speciális, ugyanakkor praktikus

Fotók: Ford

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában