Nyírbátor

2023.07.08. 18:40

Megújulhat Nyírbátorban a Nyitnikék

Elkezdődhet a Nyírbátori Nyitnikék tagóvoda belső felújítása.

A nyírbátori önkormányzat 198,81 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült, amit a tagóvoda belső felújítására, az elavult berendezési bútorok, illetve a játszótéri elemek cseréjére fordít. 
Az óvoda a város északi részén található, mely szegregátummal érintett terület, ezért a Nyitnikék szolgáltatását elsősorban a szegregátumokban élő gyerekek veszik igénybe. Az európai uniós támogatással egy színvonalasan működő köznevelési intézményt alakítanak ki, amely csökkenti a társadalmi különbségeket és mindenkinek egyenlő esélyt teremt, írja közleményében az önkormányzat. Hozzáteszi,  az óvoda alapelve a szabad játék, így biztosítják a gyermekeknek a játékban való elmélyülés lehetőségét. Az SNI gyerekeket odafigyelő szeretettel, törődéssel fogadják, számukra is megteremtik a nyugodt, biztonságos légkört. A beruházásnak köszönhetően az óvoda a fenti nevelési elveket biztosítja, egy modern, esztétikus közegben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában