Tiszalök

2023.07.29. 19:59

Sárkányhajózás gépsárkányokkal

Tiszalök számos látnivalóval várja a látogatókat: itt található hazánk egyik legnagyobb vízerőműve a vízlépcsővel, a zsilippel és a hajójavítóval kiegészülve.

Csáki Alexandra

A vízlépcső mellett terül el a több hektáros Tiszalöki Arborétum. A Zöld Kerék Alapítvány vállalkozó szellemű biciklis különítménye augusztus 12-ei, szombati túráján felkeresi a 2,2 kilométer hosszú vízi tanösvényt, ahol információs táblák segítségével ismerhetik meg a Tisza Kenyérgyári-holtágának és térségének lenyűgöző növény- és állatvilágát. A délutáni órákban pedig lehetőség nyílik majd egy kis vízparti lazításra, valamint sárkányhajózásra, ami kiváló csapatépítő élmény is egyben.

Gyülekező a nyíregyházi Kossuth téren, indulás reggel nyolc órakor. A 67 kilométeres túra útvonala a következőképpen alakul: Nyíregyháza–Nyírtelek–Nagycserkesz–Tiszalök és vissza. A csapata 16 órakor indul vissza Nyíregyházára. További részletek és regisztráció a Zöld Kerék Alapítvány Facebook-oldalán. 

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában