Táborozás

2023.07.26. 16:44

Sérült fiatalokat táboroztatnak két turnusban

Az alapítvány a támogatásoknak köszönhetően a nyáron is folytatja a hagyományt.

M. Magyar László

Sok-sok éve már, hogy felvállalta a sérült fiatalok nyaraltatását a nyíregyházi székhelyű Mentor Alapítvány. Természetesen ezt a küldetést csak úgy tudta teljesíteni a civil szervezet, hogy magánszemélyek, cégek és vállalkozások anyagilag hozzájárultak az ifjak pihenéséhez, táborozásához. 

Nevezetességek, gyalogtúrák 

A nemes hagyomány ebben az évben is folytatódik, igaz, szinte csak az utolsó pillanatban dőlt el, hogy a támogatásoknak köszönhetően a nyáron két turnust tudnak megrendezni. 
 

Ezen a héten Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei fiatalok jókedvétől hangos a sástói tábor. A támogatást magán­emberként vállalta fel egy vállalkozó, és kifizette a hét nap teljes költségét. 


A szombatig tartó táborban harminckét sérült, illetve ellátott fiatal nyaralhat kilenc gondozó felügyelete mellett. 
A táborozók autóbusszal utaztak el Magyarország legmagasabban fekvő tavához, ami a Mátra hegységben található. 
Az egy hét során a környék nevezetességeivel is megismerkednek a diákok, s természetesen nem maradhatnak el a gyalogtúrák sem. 
A idei nyár második turnusának a Sötétvölgyi tábor ad otthont augusztus 13. és 19. között. Sötétvölgy a Szekszárd-Geresdi-dombság egyetlen természetvédelmi területe, helyi védettség alatt áll, régóta népszerű kirándulóhely. 

Varázslatos helyek 

A löszdombokon, völgyekben, szurdokok mélyén, erdők árnyékában kanyargó turistautak varázslatos helyekre vezetik el a kirándulókat. Ebben a csodálatos tájban egy héten keresztül harminc sérült fiatal gyönyörködhet majd, akikre hét gondozó és egy ápoló vigyáz. Ide is autóbusszal utaznak majd el a fiatalok pályázati forrásnak, illetve cégek és magánszemélyek adományainak köszönhetően. Megismerkednek a térség nevezetességeivel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában