Időjárás

2023.07.17. 17:13

Zivatar, szél, jégeső! Kiadták a riasztást Szabolcs vármegyére

Harmadfokú (piros) riasztást adtak ki.

Szon.hu

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

Frissítés:

Meteorológiai riasztás visszavonva

Nincsen zivatar esemény Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye területén.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat visszavonta a korábban zivatar veszélye miatt kiadott riasztást Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye területén.

------------------------------------

Továbbra is érvényben van az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar veszélye miatt kiadott Harmadfokú (piros) riasztása Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye területére.

---------------------------------------

Heves zivatarok veszélye miatt az észak-keleti vármegyében a legmagasabb, harmadfokú (piros) riasztásokat is kiadta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő délután.
Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyék egyes járásaiban hevesebb zivatar kialakulására kell számítani, a zivatarokat kísérő szél, jégeső is jelentős kockázatot jelent.
Estig elsősorban és nagyobb számban az ország északi felén alakulnak ki és sodródnak be zivatarok, de elvétve másutt sem lehet kizárni kialakulásukat. Az északkeleti tájakon heves zivatarok is előfordulnak károkozó széllel. A zivatarokhoz viharos, 60-80 kilométer/órás széllökések, 1-2 centiméteres jéggel járó jégeső, és helyenként felhőszakadás is társulhat. A heves zivatarokat 2-3 centiméteresnél nagyobb jég és 90-100 kilométer/óra feletti szélroham kísérheti.
Az esti órákban a zivatarok fokozatosan lecsengenek és elhagyják az országot. Kedd hajnalra virradóra nyugat felől a záporok mellett kis eséllyel zivatarok sodródhatnak a Nyugat-Dunántúl térségébe. 

--------------------------------------

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar veszélye miatt Másodfokú (narancs) riasztást adott ki Hajdú-Bihar vármegye, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye, Jász-Nagykun-Szolnok vármegye területére - írta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az érintett területen Veszély! Hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani. A villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában