Tiszabercel

2023.08.07. 14:41

A berceliek ünnepe

Immár 22. alkalommal rendezték meg a halászléfőző fesztivált.

Szon.hu

20230805 Tiszabercel XXII. Tiszaberceli Halászléfőző Fesztivál A rendezvényen a helyi ízek mellett bemutatkoztak a helyi tehetségek, s köszöntötték a visszatérő elszármazottakat is.

Fotó: Sipeki Péter

Több mint húsz évvel ezelőtt a tiszaberceli önkormányzat és a településért tenni akaró helyiek szervezték meg az első halászléfőző fesztivált, a rendezvényre pedig olyan sokan látogattak el, hogy kicsinek bizonyult a Tisza-part: a főző csapatok, s a baráti társaságok teljesen megtöltötték a folyó mentén lévő árnyas területet. Volt egy olyan időszak, amikor az esemény többnaposra duzzadt, s a fesztivál keretein belül rendeztek gátszínházat, nyugdíjas és ifjúsági találkozót, roma napot, az utóbbi években pedig augusztus első szombatján várják a településen élőket, az onnan elszármazottakat és mindenkit, aki finom ételekre, s jó hangulatra vágyik.

20230805 Tiszabercel   XXII. Tiszaberceli Halászléfőző Fesztivál A rendezvényen a helyi ízek mellett bemutatkoztak a helyi tehetségek, s köszöntötték a visszatérő elszármazottakat is.
Fotó: Sipeki Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában