Nyírbátor

2023.08.13. 09:50

Átutazták az egész országot

Kirándultak a Nyugdíjas Értelmiségiek Egyesületének nyírbátori tagjai.

Szon.hu

A Schönbrunni kastély Bécs egyik legismertebb látnivalója

Forrás: Egyesület

Mivel az országot keresztül utazva jutottak el a retró jellegű soproni Ifjúsági Táborba, igen embert próbáló teljesítmény volt ez számukra. Már megérkezésük délutánján az idegenvezető kalauzolásával végigjárták Sopron nevezetességeit a teljesség igénye nélkül. A vacsora után ismerkedési esten, az ország minden tájáról érkező csoportok mutatkoztak be, melyet zenés, táncos buli követett.

Ép testben

A második napon kakaskukorékolás után az udvaron zenés tornával kezdték a reggelt, majd indultak Ausztriába. Az első megálló egy csokoládégyár boltja volt, ahol kóstolóval egybekötött vásárlásra kaptak lehetőséget. Bécs felé vették az irányt, ahol a cudar időjárás ellenére csodás élményekkel lettek gazdagabbak a Schönbrunni kastély kertje, a Stephansdom, a Rathaus, Mariahilfer Strasse, és sok más gyönyörű attrakció láttán. Az estét újra zenés, táncos bulival zárták.

Örök emlékek

A harmadik napon a szokásos torna és reggeli után indultak Fertődre, ahol a meseszép Eszterházy -kastély és 400 tőből álló rózsakertjének megtekintése után Hegykőre, a fürdőre mentek, melynek vize idült mozgásszervi betegségek gyógyítására alkalmas. A búcsú estéjén is nagyon jól érezték magunkat – írta lapunknak Tóth Árpádné. Hozzáfűzte, összességében csodálatos, történelmi ismeretekkel, művészeti élményekkel töltekezhettek, miközben egy szuper kis csapatot is megismerhettek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában