Csenger

2023.08.20. 15:51

Csengeri Napok - vásár, új kenyér szentelés, koncert és tűzijáték

Zsigmond király 1388-ban havi, országos vásártartási jogot adományozott Csengernek.

Szon.hu

 Ennek 600 éves évfordulója 1988, azóta erre emlékeznek a Zsigmondi vásárral a szatmári településen, ahol hagyományosan, az augusztus 20-át megelőző pénteken a városközpontot, – a vásárok ősi helyét – valamint a környékbeli utcákat birtokukba veszik az árusok, no meg a portékáik iránt érdeklők. Mindeközben kulturális műsorral is szórakoztatják a vásározókat. A helyi művészeti csoportok mellett, látványos műsort adott a Vaga Banda is.

A városi ünnepséget, mint mindig, ezúttal is a mazsorettek felvonulása nyitotta. Az ünnepi szónok, a Csengeri Járási Hivatal nemrégiben kinevezett új hivatalvezetője, dr. Szilágyi Mónika volt. Miután Ivancsó Sándor görögkatolikus esperes megszentelte, Forján Zsolt polgármester szegte meg az új kenyeret.

Forján Zsolt polgármester szegte meg az új kenyeret

A Balance Band mulatós műsorát a hely művelődési központ belső udvarán tapsolhatta végig a közönség. A nap fő attrakciója a Neoton Família Sztárjainak koncertje volt a város főterén, melyre rengetegen voltak kíváncsiak, s ahogy az illik, együtt énekelték a zenekarral a számtalan slágert és természetesen a táncos lábukat sem ,,hagyták otthon”.

A csengeriek már jól tudják, hogy Dj PéGé neve garancia a hatalmas bulira. Nem volt ez másként most sem, hiszen egy hajnalig tartó retro party keretében, ezúttal is jól megtáncoltatta a kitartó közönséget.

Fotók: Kákos Dávid

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában