Mezőgazdaság

2023.08.09. 16:45

Drónbemutató a faiskolában

Galambos Béla

Permeteződrón bemutatóval egybekötött nyílt faiskolai és bioalma napot rendez augusztus 16-án csobádi faiskolai telephelyén a Holland Alma Kft. A gyümölcsfajtákban és termesztés technológiai újdonságok kínálatában egyaránt a minőség iránt elkötelezett cég 30 évvel ezelőtt, 1993-ban alakult azzal a céllal, hogy a gyümölcsültetvény telepítési pályázatok által generált országos szaporítóanyag igényt kielégítse. A Holland Alma Kft. a  piricsei központjában és a borsod megyei Csobád községében található telephelyén teljes faiskolai infrastruktúrát alakított ki. Közel száz hektár öntözött faiskolai területén 35-40 munkatársat foglalkoztat. Gyümölcsoltvány előállításuk éves volumene 150-350.000 db között változik.

A csobádi bemutató napján (08.16.) az előzetesen regisztrált érdeklődőkkel fél 10 órától bejárják a gyümölcs oltvány táblákat, majd a jelenlévőkkel elméletben és gyakorlatban is megismertetik a permetező drón működést, amelyet akár ki is próbálhatnak. A program végül a bioalma modellültetvény megtekintésévelés technológiai bemutatójával zárul fél egykor.      

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában