Kézilabda

2023.08.04. 09:43

EYOF: Kisvárdára is került egy bronzérem

Nagy Levente, a kisvárdai női kézilabdacsapat kapusedzője is kivette a részét a maribori sikerből.

Tarnavölgyi Gergely

Nagy Levente (felső sor, balról a második) kapusedzőként vette ki a részét a szlovéniai bronzéremből

Forrás: olimpia.hu

Olimpiai bronzéremmel a nyakában tért haza Nagy Levente a szlovéniai Mariborból, ott rendezték ugyanis az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (ismertebb angol rövidítésén: az EYOF-ot).

A „főállásban” az NB.I-es Kisvárda Master Good SE kapusedzőjeként dolgozó szakember két éve a magyar fiú serdülő válogatott mellett is tevékenykedik – természetesen itt is a kapusokért felel.

– Az én feladatom, hogy felkészítsem a kapusainkat az ellenfél játékosaiból, ki hova lő, egy adott helyzetben mit lő a legszívesebben. Egy-egy meccs előtt három-négy videót is megnézek, ezeket kielemzem, és már kész tények elé állítom a srácokat. Természetesen a mérkőzés alatt, a kispadról, vagy az időkérések alatt is szoros kapcsolatban vagyunk, azonnal igyekszem mutatni, jelezni, ha egy új játékos lép pályára, neki mik a sablonjai, miket szeret lőni – mondta portálunknak a hazaérkezés után Nagy Levente, aki természetesen maga is kapus volt, ő is végig járta a korosztályos válogatottakat, sőt, a felnőtt válogatott mezét is magára húzhatta. Aktív pályafutása során megfordult több első osztályú csapatban, köztük Nyíregyházán is.

De vissza a szlovéniai versenyhez. A magyar serdülő válogatott a csoportkörben magabiztosan győzte le Montenegró és Portugália válogatottját, majd döntetlent játszott a horvátokkal, így (rosszabb gólkülönbséggel) a csoport második helyén végzett.

– Az elődöntőben a másik csoport első helyezettjével, a későbbi EYOF-bajnokkal, a németekkel találkoztunk, akiktől vereséget szenvedtünk. Sajnos azt kell mondanom, hogy tőlük, főként a fizikai paraméterek tekintetében, le vagyunk maradva, így egy viszonylag sima meccsen (31-24) maradtunk alul – mondta Nagy Levente.

A bronzmérkőzésen a magyar csapat újra a horvátokkal találta szemben magát – a rendes játékidő, ahogy a csoportmeccsen is, döntetlennel ért véget, majd jött Barna Dániel, akinek a hosszabbítás utolsó másodperceiben szerzett góljával (a meccsen összesen 15-ször talált be...) a magyar válogatott megszerezte a harmadik helyet.

– Dani Nyíregyházán nevelkedett, de a válogatottnak van egy másik vármegyei kötődésű játékosa is a kisvárdai származású Zakor Zalán személyében, aki a védekezésünk oszlopa volt – büszkélkedett a „szabolcsi vonallal” Nagy Levente, akit a válogatottbeli jövőjéről is kérdeztünk.

– A hazai szövetség rendszere az, hogy egy adott korosztályokkal ugyanazon szakmai stáb dolgozik, így valószínűleg a srácok az ifjúsági korosztályba lépve új stábbal készülnek majd tovább, bár mi nagyon szeretnénk, ha tovább tudnánk folytatni a Szabó Leventével és Iváncsik Tamással két éve elkezdett munkát – mondta Nagy Levente.

A magyar fiú serdülő válogatott EYOF-kerete

Kapusok: Vida Rókus Mihály (NEKA), Balogh Ádám (FTC); Jobbszélsők: Kucsera Máté (PICK Kézilabda Akadémia), Bredák Dominik (FTC); Jobbátlövő: Barna János Dániel (BFKA-Veszprém); Irányítók: Eklemovics Márkó (BFKA-Veszprém), Gazsó Péter (Pick Kézilabda Akadémia), Német Márk (Pick Kézilabda Akadémia); Beállók: Furka Márton (Pick Kézilabda Akadémia), Lendvai Szabolcs (NEKA), Németh Bulcsú Botond (BFKA-Veszprém), Szökrényes László (BFKA-Veszprém), Zakor Zalán (NEKA); Balátlövő: Fazekas Máté (Veszprémi KKFT); Balszélsők: Hofmann Balázs (BFKA-Veszprém), Szabadi Milán Anthony (NEKA); Szakmai stáb: szövetségi edző: Szabó Levente; edző: Iváncsik Tamás; kapusedző: Nagy Levente; fizioterapeuta: Szili Zoltán; technikai vezető: Horváth Róbert

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában