Praktika

2023.08.24. 08:34

Ezzel az egyszerű trükkel sosem fő szét a krumplink

Szon.hu

A krumpli kedvelt köretünk, szinte nincs olyan család, ahol ne kerülne a tányérra hetente többször is burgonyás étel.

Forrás: Forrás: origo.hu

A krumpli kedvelt köretünk, szinte nincs olyan család, ahol ne kerülne a tányérra hetente többször is burgonyás étel. Több burgonyafajtából választhatunk – ha szerencsénk van. De mi a helyzet, ha nem kapunk olyat, amilyenre szükségünk van és például a rakott krumplinak szánt burgonya szétfő? - tette fel a kérdést a Mindmegette.

Sokszor előfordul, hogy a rakott krumplihoz használt burgonya kásás állagú lesz, és szétesnek a szeletek, vagy a burgonyapüré nem lesz elég krémes, könnyed. Hiába tudjuk ugyanis, hogy milyen típusú krumplira lenne szükség az adott ételhez, ha éppen nincs otthon vagy nem tudtuk beszerezni.

A LISZTES, SZÉTFŐVŐ KRUMPLIFAJTÁKAT EGY EGYSZERŰ TRÜKKEL "TARTHATJUK EGYBE": ADJUNK ECETET A FŐZŐVÍZHEZ.

Az ecet ugyanis egyfajta védőréteget képez a burgonya felületén, és így nem fő szét olyan könnyen. - olvasható az origo.hu oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában