Fehérgyarmat

2023.08.06. 11:06

Felidézték a régi éveket, majd utána kirándultak

Kevés olyan összetartó általános iskolai osztály van, amelyek a kerek számú évfordulóktól eltekintve több alkalommal is szerveznek találkozókat.

Fecske László

A Fehérgyarmaton 1972-ben elballagott 8. z osztály tagjai túl az öt, a huszonöt, valamint az ötvenedik évforduló megünneplését követően úgy döntöttek, hogy ezentúl minden évben rendeznek egy összejövetelt, s ez utóbbi találkozót július közepén rendezték meg Fehérgyarmat központjában.

„Osztálykirándulás” Tákosra 
Az eseményen tizenegy egykori osztálytárs vett részt Molnár Károly pedagógussal kiegészülve, aki az ötödik osztályban volt a csapat osztályfőnöke. Mivel a társaság tagjai már nem kerek évfordulót ünnepeltek, a találkát is kötetlenebb formában tervezték meg. A résztvevők először a Kossuth parkban találkoztak, ahonnan egy közeli kisvendéglőbe sétáltak át egy kis nosztalgiázásra. Ezután egy kis „osztálykirándulás” következett, az egykori diákok délután ugyanis Tákosra indultak, ahol a helyi református templomot tekintették meg. Onnan visszaérve egy fehérgyarmati szálláshelyre mentek, ahol a messzire elkerült diáktársak szálltak meg, s ahol éjfélig múlatták az időt, lelkiekben visszarepülve azokba a csodás gyermekévekbe. 
Az általános iskolai osztály valamennyi tagja feledhetetlen napot töltött együtt, s a búcsú pillanatában megegyeztek abban is, hogy jövőre ismét összegyűlnek egy emlékezetes nap erejéig. 

 

Borítókép: Nosztalgiázás közben az osztálytalálkozó résztvevői | Fotó: a szerző

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában