Zarándoklat

2023.08.10. 11:32

Nemzetközi zarándoknap

Augusztus 12-én közel 140 zarándoklatot szervez a X. 1Úton Nemzetközi Zarándoknap keretében a Mária Út Egyesület. Gyalogos, kerékpáros kenus zarándoklatok indulnak Ausztriában, Felvidéken és Délvidéken, valamint Erdélyben egy közös célért: a fiatalokért – juttatta el szerkesztőségünkhöz közleményét a Mária Út Egyesület.

Szon.hu

Pillanatkép a tavalyi zarándoklatról, mely a Bogácsi Szent Márton-templomnál

Fotó: MW

Miért érdemes útra kelni, mit hozhat egy ilyen zarándoklat? Erről Galgócziné Szabó Zsófiát, a Mária Út koordinátorát kérdezték.

– Az idén augusztus 12-e a lehetőség napja. Lehetőség arra, hogy ránézzünk saját magunkra, életünkre kapcsolatainkra miközben kiszakadunk a hétköznapokból. Elgondolkodhatunk, hogy nekünk mit jelent a fiatalság, hogy viszonyulunk a fiatalokhoz, a fiatalsághoz attól függetlenül, hogy melyik korosztályhoz tartozunk. Valóban türelmesek vagyunk hozzájuk, valóban keresztényi mód segítjük és szeretjük őket, tényleg büszkék vagyunk rájuk, akkor is, ha nem az általunk elképzeltek szerint élnek, meglátjuk bennük Isten teremtésének tökéletességét? Mit tudunk tenni értük? Valóban arra van szükségük? Mennyiben tudunk alkalmazkodni? Hogy állunk a saját fiatalságunkhoz? El tudjuk fogadni a másik korosztály sajátosságait? Sok-sok kérdés merülhet fel bennünk egy igazi zarándoklat során, melyre akár ezen a napon, vagy máskor, akár egyedül vagy a zarándok társakkal együtt kereshetjük a választ. Az útra kelés, az úton levés és megérkezés öröme mindenképp a miénk lehet, nem beszélve az ima erejéről, mert az “elemzés” mellett még fontosabb a ráhagyatkozás, segítség kérés, és a hála kifejezése; a párbeszéd Istennel. Hívjuk azokat is a zarándoknapba való becsatlakozásra, akik valamilyen oknál fogva nem tudnak ténylegesen útra kelni. Várjuk szeretettel az [email protected] email címre az imaszándékokat, melyeket továbbítani fogunk a zarándok szakaszokra – hívja fel a figyelmet az egyesület.

A zarándoklatokról részletes információ az 1Úton honlapján, illetve a Mária Út Facebook oldalán található.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában