Egyházmegye

2023.08.13. 14:11

Új oktatásszervezési igazgatója van a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye katolikus iskoláinak

Kanalas Ottilia

Kovács István

–  Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke Kovács Istvánt, a nyíregyházi Szent Imre köznevelési intézmény intézményvezető-helyettesét 2023. július 24-től az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága (EKIF) oktatásszervezési igazgatójává nevezte ki – közölte a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye hivatalos honlapján. 

Kovács István középiskolai tanulmányait Kisvárdán, a Bessenyei György Gimnáziumban angol tagozaton végezte el, majd a Debreceni Egyetemen (akkor még Kossuth Lajos Tudományegyetem) angol nyelvtanár szakon szerzett főiskolai diplomát.

Ezt követően kezdett el tanítani Nyíregyházán, az egyházmegyei Szent Imre Katolikus Gimnáziumban. Közben folytatta tanulmányait a Debreceni Egyetemen, ahol angol nyelv és irodalom szakos bölcsész és tanári egyetemi diplomát szerzett. Ezután, mint szakvizsgázott pedagógus mentori és vezetőtanári feladatokra való felkészítés ismeretkörében szerzett újabb oklevelet.

2019 júliusától az egyházmegyei Szent Imre köznevelési intézményben intézményvezető-helyettesi feladatokat látott el egészen 2023 júliusáig. Ebben az időszakban szerezte meg második szakvizsgás szakképzettségét, így lett közoktatási vezető és szakvizsgázott pedagógus. Az idén július 24-től a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye EKIF-irodájának oktatásszervezési igazgatójaként folytatja munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában