Nyíregyháza

2023.09.11. 14:31

A fejlődés újabb láncszeme az új csomópont

Átadták a Tiszavasvári út-Derkovits utca csomópont fejlesztését.

Szon.hu

Elégedetten nyugtázták a beruházás sikerességét

Fotó: Dodó Ferenc

Jó idők járnak a kertvárosiakra. Nemrég újult meg a Szélsőbokori út, most pedig a Tiszavavsári út-Derkovits utca csomópont új arculatát adták át a közlekedőknek. Eközben a Belső körút-László utca lámpás kereszteződés is elkészült, tehát újabb láncszemekkel bővült a nyíregyházi fejlesztési stratégia. Erre a konkrét projektre – melynek ünnepélyes átadását hétfőn tartották – 1,068 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert az önkormányzat.

– Fontos megemlíteni, hogy a pályázat megvalósításában konzorciumban együttműködött a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával készülhetett el ez a beruházás, amely a tudatos közlekedésfejlesztésünk legfrissebb bizonyítéka. Már a Mező utcai csomópont is nagy előrelépés volt, a mostani átadással tovább nőhet a kertvárosiak és az áthaladók komfortérzete – mondta dr. Kovács Ferenc polgármester.  Az alapos előkészítés után a kivitelezés 2022 novemberében kezdődött el, és szűk tíz hónap alatt végeztek a munkálatokkal.

– Történelmi jelentőséggel bír ez a beruházás a választókerületem szempontjából is – jegyezte meg dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő. – Nem csak azoknak előnyös a mostani fejlesztés, akik itt laknak és hazajárnak, hanem az ipari területen dolgoznak. De nem csak a csomópont kialakítását tartom sokra, a felüljáró is megújult, ami egy közös lobbi eredménye. Biztos vagyok abban, hogy a jelzőlámpás irányítás is jól szolgálja a közlekedés biztonságosságát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában