Nyíregyházi Állatpark

2023.09.05. 15:14

Már látható Gio új párja a Nyíregyházi Állatparkban

2019-ben már beszámoltunk nektek arról, hogy a 2014 óta nálunk élő hím szumátrai tigrishez, Giohoz feleség érkezett - tudatta a Nyíregyházi Állatpark.

Szon.hu

Forrás: Forrás : Nyíregyházi Állatpark

Több évnyi együttélés során azonban sajnos nem volt tenyész eredmény, ezért a fajkoordinátor javaslatára párcsere történt.

A Gioval eddig együtt élő nőstény francia állatkertbe került, hozzánk pedig Németországból a Heidelberg Állatkertből érkezett a Sabah nevű 2 éves nőstény.

Most a karanténidőszak lejárta után megkezdődött a csíkos nagymacskák összeszoktatása.

Gio, a hím állat igazi úriember, nem ront ajtóstól a házba és egyelőre tisztes távolságból, de folyamatosan figyelemmel kíséri új párja minden mozdulatát.

Forrás: Forrás : Nyíregyházi Állatpark

Reméljük hamarosan a randevúra is sor kerül, mert egy olyan kipusztulás szélén álló tigrisalfajról van szó, melyből a természetben mindösszesen 400 példány él s állatkertekben is összesen 250 egyedet tartanak.

A szumátrai tigris (Panthera tigris sumatrae) a ma élő legkisebb és legdélebbre élő tigrisfaj. Vadon élő egyedei kizárólag az Indonéziához tartozó Szumátra szigetének alacsonyan fekvő területein, illetve hegyi erdőségeiben fordulnak elő. Magányosan vadászik, zsákmánya főként a közepes termetű növényevő állatok közül kerül ki. A faj természetes élőhelyeinek elpusztítása és az orvvadászat miatt került a súlyosan veszélyeztetett állatok közé.

Nyíregyházi Állatpark nagymacska gyűjteménye páratlan Európában, hiszen csak tigrisből négy alfaj látható ott. A ritka és különlegesen csíkos macskák közül a szibériai, a fehér színű bengáli, és a maláj tigris már párban él a nyírségi állatkertben, remélhetőleg szaporodik majd az összeálló szumátrai kettős is. - adta hírül szerkesztőségünknek a Sóstó ZOO Nyíregyházi Állatpark.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában