Nemzeti Vágta

2023.09.30. 13:06

Megkezdődött a 16. Nemzeti Vágta Szilvásváradon - szabolcsiakkal

Szon.hu

- Ünnepélyes megnyitóval, huszárok felvonulással, a versenyben részt vevő lovasok ünnepélyes fogadalomtételével megkezdődött szombaton a 16. Nemzeti Vágta a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban - hangzott el az M1 aktuális csatorna híradójában.

A kétnapos eseményen szombat kora délután a Kishuszár Vágta és a Nemzeti Vágta előfutamain lehet buzdítani a lovasokat. Ezt követi a Nemzeti Vágta előfutama.
Este lesz a kocsitoló verseny előfutama, a Nemzeti Lovas Díszegység és Honvéd Huszár Díszegység bemutatója, valamint a Győri Ördöglovasok előadása. A szombati programot a szilvásváradi lipicai méneshajtás zárja.
Vasárnap lesznek a középdöntők és döntők. A program délelőtt a Nemzeti Vágta és a Kishuszár Vágta középfutamaival kezdődik. A nemzetközi futam előfutamai után a kocsitoló verseny utolsó megmérettetése következik. A nemzetközi futamban nyolc nemzet résztvevői szállnak versenybe lipicai lovak hátán.

Az idei Jótékonysági Sztárfutamon Bács Péter, Krajnik-Balogh Gábor színészek és Széchenyi Krisztián táncművész indul.  A győztes nyereményét a Bottyán Equus Hungária Ló- és Kutyaotthonnak ajánlja fel.
Vasárnap lesz a Kishuszár Vágta döntője és a fogatvágta fináléja. A nemzetközi futam döntője előtt zajlik a közmédia Tündérkert című új kalandfilmsorozatához kapcsolódó történelmi lovasfelvonulás.
A 16. Nemzeti Vágta döntője vasárnap 16:50-kor veszi kezdetét, az ünnepélyes díjátadó után méneshajtással ér véget a program. A Duna vasárnap 15 órától élőben közvetíti az eseményt.
Szabolcs-Szatmár-Bereget Ajak, Nyíregyháza és Nyírpazony lovasa képviseli.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában