Üstökös

2023.09.07. 13:26

Nézz fel az égre! Századonként egyszer látható ez a csodajelenség

Semmiképpen ne mulaszd el!

Szon.hu

Az emberek szeretik megcsodálni a természet hatalmát és annak gyönyöreit. Azért járunk utazni, kirándulgatni és túrázni, hogy szemtanúi legyünk annak,  milyen csodákat tud művelni a természet. Ez az oka annak is, hogy nagyon szeretjük kémlelni az éjszakai égboltot, különösen, ha valamilyen különleges jelenség fedezhető fel rajta. Néhány héttel ezelőtt szemtanúi lehettünk a csodálatos csillaghullásnak, amely teljes mértékben lenyűgözött bennünket. A Halley-üstökös megjelenésének különösen szoktak örülni az emberek, most pedig egy olyan csodálatos látvány tárulhat a szemünk elé, amely az életben egyszer adatik meg. Érkezik ugyanis a Nishimura üstökös

Forrás: Forrás: ripost.hu

Hamarosan beragyogja az eget a Nishimura üstökös, amely ráadásul olyan látványt fog nyújtani a számunkra, amilyet csak egy életben egyszer lehet tapasztalni. Éppen ezért javasoljuk, hogy ne maradj le róla, és te is légy szemtanúja ennek a csodának. 

Érdekesség, hogy az üstököst nemrégiben fedezték fel, és a következő héten lesz a legközelebb a Földhöz. Rossz hír, hogy aki elmulasztja szemügyre venni, annak legközelebb csak 2523-ban lesz rá lehetősége, amit valószínűleg a mai lakosság közül nem sokan élnek meg. Az üstököst egyébként egy Hideo Nishimura  nevű japán fotós fedezte fel, és az egész világ szívét megdobogtatta vele. A csillagászok szerint már most is lehet látni a gyönyörű égi jelenséget, azonban igazán látványos a következő hét során lesz. 

2400 000 mérföld/órával halad, és ha látni szeretnénk, a Vénusz felé keresgéljük. A Nishimurát jég- és kődarabok alkotják, s mivel a Halley-üstökös csak hosszú évtizedek múlva tér vissza, mindenképpen érdemes meglesni ezt a csodát -olvasható a ripost.hu oldalon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában