Rockfesztivál

2023.09.06. 14:34

Rocklegendák a színpadon

Amerre néznek, rockereket látnak a Sóstói Múzeumfalu látogatói szeptember 16-án.

Csáki Alexandra

Losonczi Péter és Mák István ismertette a sóstói rockfesztivál programját

Fotó: Csáki Alexandra

Hosszú idő után először rendeznek rockfesztivált Sóstón, s a műfaj rajongói okkal dörzsölik a tenyerüket: lesz mire bólogatni, a hazai rock nagy­ágyúitól dübörög majd a nyíregyházi skanzen jövő szombaton.

– Nyolc-tíz évvel ezelőtt úgy határoztunk, hogy visszavarázsoljuk Sóstóra, a legendás ifipark helyszínére a minőségi rockzenét, a koronavírus-járvány miatt azonban kénytelen voltunk behúzni a kéziféket. Most jött el a visszatérés ideje, mert hisszük, hogy ennek a kevésbé populáris műfajnak is helye van a placcon – mondta elöljáróban a szerdai programismertető sajtótájékoztatón Mák István, vagy ahogy a legtöbben ismerik, Maku. A Radar énekese hozzátette: zenekaruk – mely jövőre ünnepli megalakulásának huszadik évfordulóját – képviseli a térséget a fesztiválon.

Izgalmas hang- és látványvilág

A fellépők listáját Losonczi Péter gitáros ismertette.

– Az estét fél hattól a Junkies Akusztik nyitja. Magyarország egyik legnépszerűbb punkzenekarának két oszlopos tagja, Szekeres András és Barbaró Attila pörgeti fel a Sóstói Múzeumfalu közönségét. Az igazi boogies bulin az összes Junkies-himnuszt előadják, kiválóan megalapozva a hangulatot. Utánuk jövünk mi, a kisvárdai Radar, és beledurrantunk az éjszakába egy laza heavy metállal. Azt hiszem, Deák Bill Gyulát senkinek nem kell bemutatni. A legendás blues zenész az idén ünnepli 75. születésnapját, a nyíregyházi koncertje, hasonlóan az arénás bulihoz, hatalmas show lesz, melyen elhangzik minden nagy slágere, az összes korszakos dala.

– Gyula bácsi egészségi állapota és kora miatt már nem szívesen vállal vidéki koncerteket – vette át a szót egy mondat erejéig Mák István –, így nem lehetetlen, hogy utoljára lép fel Szabolcs-Szatmár-Beregben.

– Az idei sóstói rockfesztet a negyvenéves Pokolgép zárja. Az ikonikus banda egy nagyon erős, felújított best of-műsorra érkezik, és az elmúlt évek itteni klubkoncertjei után végre nagyszínpadon is láthatjuk őket – hangsúlyozta Losonczi Péter.

– Érdemes eljönni a fesztiválra, mert a blues-tól az akusztikus rockon át a metálig igen sokszínű és színvonalas lesz – jegyezte meg zárásként a Radar frontembere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában