Kállósemjén

2023.09.16. 13:07

Találkozó a falunapon

Hetekkel, talán hónapokkal ezelőtt fogalmazódott meg bennem az a gondolat, hogy milyen nagyszerű lenne találkozni azokkal a régi iskolatársakkal, akikkel, 50 évvel ezelőtt - 1973. június 8-án – ballagtunk el a kállósemjéni általános iskolából.

Szon.hu

Megkerestem a település vezetőségét, s hogy az ötlet valósággá váljon, minden támogatást megkaptam Belicza László polgármester úrtól és Harsányiné dr. Teremi Sarolta jegyző asszonytól. Így hagyományteremtő szándékkal – az idén első alkalommal – a régi iskolatársak találkozhattak. Az időpont a falunapi rendezvényük, azaz augusztus 26-a lett. Így a résztvevők betekintést nyerhettek településünk legnagyobb rendezvényébe is. Abban az évben négy osztály végzett a 8. évfolyamon, 110 tanuló. Sajnos, ma már sokan nincsenek közöttünk, de közel 40 egykori diáktársam boldogan vett részt a baráti beszélgetéssel egybekötött találkozón. Köszönjük egykori osztályfőnökeinknek, Molnár Ferencnének és dr. Vas Mihálynénak, hogy velünk együtt nosztalgiáztak az általános iskolai éveinken.

Pisákné Páll Ilona

Fotó: Magánarchívum 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában