Nyíregyháza

2023.09.21. 20:00

Zárt ülés a nagyberuházásokról

Polgárőrök vehették át a Bencs László Emléklapot a csütörtöki városi közgyűlésen.

Szon.hu

Fotó: Sipeki Péter

Rendhagyó időpontban, délután kettőkor (a szokásos 10 óra helyett) kezdődött el a szeptemberi városi közgyűlés, melyen a nyílt ülésen 32 napirendi pont szerepelt. Kivételesen mégis zárt üléssel indítottak, ezek fő témái a Nyíregyházi Ipari Park nagyberuházásai (W-Scope, Boysen, Sunwoda) voltak.

Dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző előzőleg közölte, hogy nyolc önkormányzati képviselő a Sunwoda-beruházás apropóján rendkívüli közmeghallgatást kezdeményezett a beadványával. Ismertette a jogi észrevételeit, megerősítette, hogy májusban már eleget tettek az éves véleménynyilvánítási fórumnak. Dr. Halkóné Rudolf Éva, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője ügyrendi felvetéssel élt, javasolta, hogy cseréljék fel a nyílt és a zárt ülést, és az utóbbival kezdjék a közgyűlést.

Lengyel Máté volt jobbikos önkormányzati képviselő immár a Momentum tagjaként helyeselte a felvetést, viszont ragaszkodott ahhoz, hogy a zárt ülés témája is nyilvános legyen. Dr. Kovács Ferenc polgármester erre reagálva elmondta: „Minden nagyberuházásról titoktartás mellett tárgyalnak. Ez a természetes eljárás és gyakorlat. Az önkormányzat folyamatosan tájékoztatja a lakosságot a tárgyalások fejleményeiről”. A képviselők elfogadták dr. Halkóné Rudolf Éva javaslatát, viszont elutasították Lengyel Máté felvetését, így zárt üléssel, a nyilvánosság kizárásával láttak hozzá az érdemi munkához.

Ekkor már elhagyta az üléstermet Sándor András és Vadász István, akiknek Nyíregyháza polgármestere Bencs László Emléklapot nyújtott át. Sándor András feleségével már a Jósavárosi Polgárőr Egyesület megalakulásakor csatlakozott a szervezethez. A városrész közbiztonságának óvásában elengedhetetlen számára a tenni akarás és a jószándék. Évente minimum 50 alkalommal teljesít szolgálatot gyalogosan vagy kerékpárral. Szívügyének tekinti Jósaváros közbiztonságát. Elhivatottsága révén a településrész lakossága is elismeri munkásságát.

Vadász István nyírmadai születésű, 2008-ban Kisvárdáról költözött feleségével Nyíregyházára. Később mindketten csatlakoztak a Jósavárosi Gyertyafény Nyugdíjas Klubhoz. A heti rendszerességgel tartott foglalkozásokon ismerte meg polgárőr barátját, Sándor Andrást, aki kérte, hogy csatlakozzon a 2011-ben megalakuló Jósavárosi Polgárőrséghez és annak már 10 éve aktív tagja. Közösségépítő céllal, és a jósavárosi közbiztonság megtartásáért folyamatosan szolgálatot teljesít, ő is évente minimum 50 alkalommal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában