Nyíregyháza

2023.10.08. 08:31

A Sóstói-erdőben túráztak a gyerekek

Két nap alatt mintegy 700 óvodás és kisiskolás ismerkedett meg az erdők világával.

Szon.hu

Forrás: Fotók: Nyírerdő

Mint ahogy arról beszámoltunk, a XXVII. Erdők Hetéhez kapcsolódva immár tizedik alkalommal szervezte meg a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészete és a Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola a „Fedezd fel az erdőt az erdészekkel!” elnevezésű programot. 
Vereb István kommunikációs munkatárs lapunknak elmondta: a Sóstói-erdőben két nap alatt mintegy 700 óvodás és kisiskolás, 90 felnőtt kíséretében ismerkedett az erdőkkel, illetve az erdészek munkájával. Minden csoport egy-egy másfél órás túrán vett részt.
Az első állomáson az erdő élővilágáról tudhattak meg érdekességeket a gyerekek, a többi „megállónál” pedig szakmai tudnivalókról hallhattak. Szóba került a jelölés, szó volt a fa döntéséről, és láthattak különféle fából készült termékeket is. Megtudhatták, miből készül bútor, és miből tűzifa. Az utolsó állomáson az erdő felújításáról, a csemeték ültetéséről, a makkvetésről volt szó, és ezt – természetesen erdészek irányításával – ki is próbálhatták a gyerekek. A legutolsó gyerekcsoport az idei Év Fája, a vénic szil egy példányát ültette el az Erdei tornapályánál levő játszótér területén, ahonnan korábban egy elöregedett, balesetveszélyes tölgyet kellett kitermelni.

Forrás: Fotók: Nyírerdő
Forrás: Fotók: Nyírerdő
Forrás: Fotók: Nyírerdő

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában