Könyv

2023.10.23. 20:33

Gyermekkönyv segíti az Ukrajnából menekült gyerekek beilleszkedését a magyar iskolákban

Vármegyénkben is többszáz ukrán gyermek tanul, nekik is segíthet az új kötet. Az Európai Bizottság új könyve felhívja a figyelmet a nehézségekre, melyekkel az ukrán gyerekek küzdenek a befogadó országok iskoláiban.

Szon.hu

Közel 37 ezer ukrajnai menekült kapott eddig menedéket Magyarországon, köztük több mint 5 ezer gyermek. Ezeknek a gyerekeknek hátra kellett hagyniuk az egész életüket – családjukat, barátaikat, iskolájukat, mindent, ami számukra kedves. Az Európai Bizottság a mai napon kiadta „A lány, aki nyitva tartotta a szemét” című gyermekkönyvet, hogy felhívja a figyelmet a háború elől menekülők nehézségeire. A könyv arra ösztönöz, hogy tartsuk nyitva a szemünket, figyeljünk a gyermekekre, akiknek háború okozta nehézségekkel kell megküzdeniük itt, Magyarországon. A gyermekkönyv elkészítése során az Európai Bizottság egy neves ukrán illusztrátorral, Anna Sarvirával működött együtt.


A könyvet iskolákban, könyvtárakban és közösségi szervezeteken keresztül fogják terjeszteni, hogy üzenete minél több olvasóhoz eljusson. Továbbá digitálisan is elérhető a "Tartsd nyitva a szemed" kampány weboldalán, amely az uniós áldozatok jogait hirdeti - tájékoztatta szerkesztőségünket az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában