Nyíregyháza

2023.10.12. 19:06

Kis lépésekkel is szebbé tehető a világunk

Az idén a Szent Imre Katolikus Gimnázium adott otthont a 72 óra kompromisszum nélkül akció országos megnyitójának.

Szon.hu

 Immár 16. alkalommal rendezik meg a történelmi egyházak közös önkéntes akciójukat, a 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű programot. A háromnapos önkéntes akció a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház szervezésében veszi kezdetét október 12-én, és egészen 15-éig tart. Célja, hogy népszerűsítse az önkéntes munkát a fiatalok körében. A rendezvény idei országos megnyitóját Nyíregyházán, a Szent Imre Katolikus Gimnázium kápolnájában tartották. Jelen voltak a történelmi egyházak képviselői, Nagy Szabina, Nyíregyháza önkormányzati képviselője, dr. Király Klaudia, a Kulturális és Innovációs Minisztérium Fiatalokért Felelős Helyettes Államtitkárság titkárságvezetője.

Önzetlenül, másokért

Palánki Ferenc, Debrecen-nyíregyházi megyéspüspök köszöntőjében elmondta, az ország több táján is volt már az önkéntes akció megnyitója, de nem véletlen, hogy az idén Nyíregyházára esett a választás.

– Míg tavaly mintegy 1300 fiatal regisztrált az egyházmegyénkből a programra, addig az idén ezt sikerült megduplázni. Az önkéntes fiatalok számos feladatot kaphatnak, lesz, aki kerítésfestéssel, szemétszedéssel, vagy éppen az idősek meglátogatásával segít embertársain. A lényeg – ahogy a program neve is sugallja –, hogy mindezt megalkuvás nélkül, önzetlenül teszik másokért – hívta fel a figyelmet Palánki Ferenc.


A rendezvényről hamarosan részletesen is beszámolunk a Kelet-Magyarországban és a szon-hu-n. 

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában