Cégénydányád

2023.10.02. 13:53

Madarak után leselkedtek

M. Magyar László

Az izgalmas cégénydányádi madárlesre érkezett nebulók a Kölcsey-Kende kastély csodás parkjában a közelgő állatok világnapja szellemében is gyarapíthatták természetvédelmi ismereteiket

Fotó: Galambos Béla

Kiemelkedően sikeres volt az Európai Madármegfigyelő Nap, amelyet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Szatmár-Beregi Helyi Csoportja és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága szervezett szombaton a cégénydányádi kastélyparkban. A 16 hektáros pagonyban természetvédelmi és ismeretterjesztő feladatokon keresztül ismerhette meg a több mint 250 érdeklődő - zömmel a környékbeli települések kisdiákjai - a ritkaságszámba menő, matuzsálemi korú fafajokat és a gyakorlati természetvédelmi munkát. A szakemberek bemutatták a madárgyűrűzést és azokat a mindenki által végezhető állatvédelmi tevékenységeket, mint amilyen az odúk, fészkek, itatók, madárfürdők, darázsgarázs készítése, kihelyezése, valamint természetes búvóhelyek kialakítás sünök, mókusok, pelék számára. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában