Nyíregyháza

2023.10.31. 07:00

Negyvenhét év a gyógyításban

Dr. Erfán József, a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórház onkoradiológiai osztályvezető főorvosa betöltötte hetvenedik életévét. Úgy döntött, hogy nyugdíjba megy, de hogy a gyógyítástól elszakad-e, azt még nem lehet tudni.

Pusztai Sándor

Fotó: Pusztai Sándor

Az osztály munkatársai nem csak szakmai kapcsolatban állnak, szinte egy nagy családot alkotnak, ami a betegek számára is érezhető. Ez a nagy család 2023. október 27-én, péntek este közösen ünnepelte a „Legjobb Főnök” bizonyítvány átvételét, amit a kitűnő munkatárs, dr. Zádori Zoltán adott át. Az ilyenkor szokásos ajándékok sora töltötte meg az asztalt. A nyugdíjba vonuló „főnök” egy kicsit megpihen, és pár hónapig a szabadságát tölti. A jókívánságok után közös pezsgőzés következett, majd a meglepetésvendégként érkező  Muri Enikő éneke szórakoztatta a vendégeket.

Dr. Erfán József Ungváron született, édesapja is orvos volt, édesanyja zongoratanárnő. 1976-ban kapta meg az orvosi diplomáját, abban az évben házasodott és a következő esztendőben kapott állást Debrecenben. A második házasságából két leánya született, jelenleg harmadik feleségével él Nyíregyházán, ahová még 1991-ben került. Hatalmas feladatot kapott, meg kellett szerveznie az onkoradiológiai osztályt. Ennek fontosságát a nagy számú beteg indokolta. 

Gyakran publikál a hazai és a nemzetközi szakmai folyóiratokban, jó néhány előadást tartott már különböző kongresszusokon, úgy hazánkban, mint külföldön. 

Közel tíz éve ismét meg kellett szervezni a betegek ellátását, de ennek már egy jelentős fejlesztés volt az oka. A kórház új tömbjeinek építése során a régi radiológiai épületet elbontották, és az új elkészüléséig a betegeket Debrecenben látták el. Azóta viszont a legkorszerűbb eszközpark segíti a gyógyító munkát. Évente 1000–1200 új beteget látnak el a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház onkoradiológiai osztályán a csaknem 400 visszatérő, folyamatos kezelésben részesülő páciens mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában