Nyíregyháza

2023.10.05. 09:20

IV. Rally Hungary Nyíregyházán

A Szabolcs vármegyeszékhelyi kvalifikáció és verseny forgalomkorlátozás és területlezárás mellett zajlik majd, amelyek érintik a lakosságot és a közúti közlekedés részvevőit.

Szon.hu

Forrás: KM archív / Dodó Ferenc

2023. október 6-án pénteken Rozsrétszőlő területén tartják a verseny kvalifikációját. A pályaépítés 09.00-11.30 óra között zajlik. Az ingatlantulajdonosok ebben az időben autóval kihajthatnak a térképen jelzett útszakaszokról, ezzel egyidőben a gyalogos forgalom zavartalan lesz. A kvalifikáció ideje alatt teljes útzárra kell számítani a Bem József u., Fenyő u., Főzde u., Hajlás u., Homok utcákon. A „Rajt” a Bem József utcában található, mely a lakott területet nem érinti. A rendezők arra kérik a lakosokat, hogy a lakcímkártyát magunknál tartani szíveskedjenek, amellyel behajthatnak a Bem József utcára. A forgalomkorlátozás 15.30 óráig van érvényben.
2023. október 7-én szombaton a Rally Hungary rendezvény Nyíregyháza belvárosában zajlik majd. A pálya nyomvonala a Kálmán utca, Bocskai utca, Béla utca, Szent István utca, András utca, Luther utca, Iskola utca, Kürt utca, Kereszt utca, Szarvas utca, Országzászló tér, Kálvin tér, Egyház utca, Mártírok tere, Bethlen Gábor utca, Bercsényi utca, Zrínyi Ilona utca, Kossuth tér, Hunyadi utca térképen megjelölt szakaszait érinti. Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az idei verseny nyomvonala érinti az Egyház úti murvás parkolót is, így az a terület is a megállni tilos táblák hatálya alá fog tartozni.
A Rally Hungary nyíregyházi belvárosi gyorsasági szakaszának útvonalán 2023. október 5-én 19.00-tól teljes lezárás lesz, 20.00-22.00-ig pályabejárás zajlik, a zárás feloldása várhatóan 22.30-kor történik meg.
A Rally Hungary nyíregyházi belvárosi gyorsasági szakaszának útvonalán, a verseny napján, 2023. október 7-én 07.00-tól teljes lezárás lesz, 10.00-tól Showtime, 12.47-től versenyprogram zajlik, a zárás feloldása várhatóan 16.30-kor történik meg.
A pálya nyomvonala által érintett útszakaszokon a lakosság gyalogos közlekedése 2023. október 7-én 7 óra előtt és előreláthatólag 16:00 után lehetséges.

Parkolók kiürítése

A lezárások által érintett területeken 2023. október 7-én 06.45-ig és 16:00-tól van lehetőség gépjármű közlekedésre. A rendezőbizottság kéri a tisztelt lakosságot 2023. október 6-án legkésőbb 20.00-ig az érintett területekről a parkoló autókat távolítsák el és figyeljék a kihelyezett tájékoztató táblákat. 07:00-tól a területen hagyott járműveket elszállítják, az elszállított autókat a rendező a Continental Aréna előtti parkolóba helyezi el.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában