szon.hu PODCAST

2023.10.25. 11:29

Pálinka ünnepre hív a nagymester

Szon.hu

A Kelet-Magyarország podcast vendége dr. Cservenyák László, pedagógus, etnográfus, a Szatmári Múzeum múzeumigazgatója

Fotó: Gazdag Mihály

Dr. Cservenyák László, a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend Egyesület elnök nagymestere, a nyírcsaholyi pálinkafőzde szomszédságában fölcseperedve került az átlagosnál jobb ismeretségbe a gyümölcspárlatokkal, és harmadik generációs főzőmesterként az időközben hungarikummá nemesült itókák kiváló minőségét garantáló titkaival. 

A mátészalkai Szatmári Múzeum néprajzos diplomával is rendelkező igazgatójaként mindent (is) tud a szatmári táj messze földön híres aranyának, a Szatmári szilvának a változatos feldolgozásáról, köztük is az Európai Unóban is első hazai gyümölcs párlatként földrajzi védettséget kapott Szatmári szilva pálinkáról. 

Már várja a lovagrend idei pálinkaverseny legjobbjainak díjátadási ceremóniáját, amit a lovagok hagyományos ünnepi rendezvényén, idén először Bereg fővárosában tartanak. A Vásárosnaményban október 28-án, 10 órakor kezdődő trófeamustra és vadgasztronómiai fesztiválnak „bukét” adó Új Pálinka Ünnepéről is kiderülnek érdekességek a nagymesterrel folytatott beszélgetésből. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában