szon.hu PODCAST

2023.10.17. 20:00

Pályaorientáció: közelebb visz a szakmákhoz

– Minden szülőnek az a legfontosabb, hogy gyereke olyan szakmát találjon, amiben jól érzi magát, örömét leli benne és meg tud élni belőle – mondta el Gurbánné Papp Mária a Nyíregyházi Szakképzési Centrum főigazgatója, akivel az elmúlt hetek pályaorientációs rendezvényeiről beszélgettünk. Egymást érték az állásbörzék, szakmafesztiválok, pályaválasztási tanácsadások Nyíregyházán, a tudatos tervezéssel felépített programoknak – melyben a centrum iskolái, a foglalkoztatási paktumok szereplői, és a cégek is részt vettek – az a céljuk, hogy széles képet nyújtsanak a továbbtanulási lehetőségekről, bevezessék a fiatalokat a szakmák világába.

Szon.hu

Fotó: Sipeki Péter

– Sokat változott a szakképzés rendszere, rengeteg újdonság és újítás van, amit érdemes mindenkinek megismernie. Ma már nemcsak egyszerűen iskolát választanak a diákok, hanem képességeikre és érdeklődésükre alapozva karrierutakat terveznek. A mi dolgunk, hogy perspektívát vázoljunk fel előttük,  ez az egyik pillére a pályaorientációs munkánknak – fűzte hozzá a főigazgató, akitől megtudtuk, az idén szeptemberben 9100 diák kezdte meg a tanévet a nyíregyházi centrumhoz tartozó tíz iskolában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában