Vásárosnamény

2023.10.27. 11:40

Trófeák őrzik a természet varázsát

A vadásznapot gasztronómia, valamint a pálinka és a bor ünnepe is színesíti.

M. Magyar László

Tavaly Fazekas Gergely, a vadászkamara vármegyei titkára is megtekintette a trófeamustrát

Forrás: Archív fotó: M. Magyar László

Felvonulással kezdődik szombaton, vagyis október 28-án Vásárosnaményban a gím- és dámszarvasok trófeamustrája, amit ebben az évben összekötnek a gasztronómia, a pálinka és a bor ünnepével. 
Hagyomány már a Felső-Tisza-vidéki Vadgazdák Szövetsége életében, hogy minden ősszel megrendezik a szezonban terítékre hozott szarvasbikák trófeájának kiállítását. A korábbi években volt ilyen rendezvény többek között Lónyán, Vámosatyán, Jándon, az idén a tavalyi évhez hasonlóan Vásárosnamény ad otthont a sokszínű programnak. Színes és egész napos programról van szó, a vendégeket várja a Hunor Hotel és a Tomcsányi-kastély udvara, valamint a Szent István park. 

Elismerések a kiváló munkáért 

A már említett felvonulási menet szombaton 9.30 órakor indul el a református templomtól a Hunor Hotel udvarára, ahol először a Hubertusz-mise keretében hálát mondanak a természetnek, és megáldják a vadászokat. Azt követően ünnepi beszédet mond dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő, a vendégeket Szurovcsák András, a szövetség elnöke és Filep Sándor polgármester köszönti. A trófeamustrát megnyitja Kovács Zoltán államtitkár, a Nimród főszerkesztője. A vadgazdálkodás területén kifejtett munkájukért többen is elismerést vehetnek majd át. 

A vadászok után a Szatmár-beregi Pálinka Lovagrend percei következnek, a hagyományápoló ceremóniájuk keretében új lovagot avatnak, majd kihirdetik az idei vármegyei pálinkaverseny eredményét. A délutáni órákban számos program várja a kisebb és nagyobb érdeklődőket, lehetőség lesz többek között ingyenes múzeumlátogatásra, íjászatra, lesz fotó- és festménykiállítás, vadászati bemutató is. Jó ebédhez szól majd a nóta, a dalos jókedvről a Vásárosnaményi Férfikar gondoskodik. A vadételeket és a vadászok pálinkáját is díjazzák Reviczky Gábor színművész és sportvadász közreműködésével. 
A trófeamustra társrendezvénye még a VI. OktóBor Fesztivál, az érdeklődők ízelítőt kapnak a beregi borokból. Műsort ad a Szatmár Néptánc Együttes 17 órától, 18 órától pedig a retró sztárvendég, Homonyik Sándor énekel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában