Szabolcs-Szatmár-Bereg

2023.10.10. 13:23

Új híd emelkedhet a Szamos felett Szamossályinál

Az M49-es tervezett szamossályi csomópontja közelében emelhetnek hidat a Szamos felett, továbbá az új híd és az új autóút közötti kapcsolat fejlesztéséről is gondoskodnak majd - írta a Magyar Építők.

Szon.hu

A szamossályi kompot válthatja majd ki az új híd

Fotó: szamossalyi.hu

Jelenleg is épül az M49-es autóút mintegy 28 kilométeres első üteme, melyen a Duna Aszfalt Építő Zrt. dolgozik, a második ütemre pedig keresik a kivitelezőt. Az új, több mint 45 kilométer hosszú 2x2 sávos út nem csupán gyönyörű tájakon vezet majd át, de közvetlen gyorsforgalmi kapcsolatot is teremt Nyíregyháza és az országhatár, a későbbiekben pedig Szatmárnémeti között, amivel jelentősen könnyíti majd a környéken lakók életét és segíti az áruszállítást is - olvasható a Magyar Építők oldalán.

Forrás: magyarepitok.hu

Egy újabb közbeszerzési kiírás szerint keresik a tervezőt arra, hogy majd bekössék Szamossályit az M49-esbe. Ennek során a Jánkmajtis és Porcsalma közötti 4138-as utat egy mintegy egy kilométer hosszú szakaszon (Szamossályi és az M49-es tervezett különszintű csomópontja között) kiszélesítik és megerősítik.

Emellett egy nagyjából 330 méter hosszúságú, Szamos folyó feletti 2x1 sávos új híd terveit is elkészítik, mely kiváltja majd a jelenlegi kompkapcsolatot a folyó két partja között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában